Mini szegfűgomba-krémes bagett

A mini szegfűgomba-krémes bagett reggelire tejeskávéval - legjobb! És a húszpercnyi kelés után húszperc alatt el is készül... Akár 10 főre is.

A(z) mini szegfűgomba-krémes bagett elkészítése

Morzsoljuk szét az élesztőt egy kis pohár langyos cukrosvízben. Ehhez a cukor felét használjuk fel.

A lisztet egy nagy tálban keverjük össze sóval, 3 kanál vajjal és a felfuttatott élesztővel. Adjunk hozzá még egy pohár vizet, és keverjük simára, aztán dagasszuk meg a tésztát.

Osszuk el tíz egyforma részre, és formázzunk tíz hosszúkás bucit, amiket fektessünk a vajjal kikent tepsire. A tetejüket is kenjük meg olvasztott vajjal.

Hagyjuk a bucikat kelni 20 percig.

Közben készítsük el a gombakrémet: a gombát futtassuk meg 2 kanál vajon. Ha bebarnult, vegyük le a tűzről, szórjuk meg alaposan tárkonnyal, majd öntsük föl kevés vízzel, és tegyük vissza magas lángra. Kevergetés mellett főzzük addig, amíg szét nem esik a gomba. Akkor tegyük félre.

Fazékban forraljunk vizet, amibe cukrot és szódabikarbónát teszünk.

Egy hosszúkás, lapos szűrőkanál segítségével a megkelt bucikat egyesével mártsuk a lobogó vízbe, és fél-fél percig hagyjuk benne őket. Aztán még mindig a szűrőkanálon tartva emeljük át mindet egymás után a sütőpapírral kibélelt tepsibe.

Tollecsettel kenjük meg tojásfehérjével a bucikat, skalpoljuk meg mindet, és halmozzuk beléjük a gombakrémet. A kalapjaikat tegyük vissza rájuk.

20 perc kell nekik a 200 fokos sütőben, mire aranybarnák lesznek. Kívül ropogni fognak, belül omlanak. Reggelihez tejeskávéval - legjobb! :) Akár 10 főre is.