Mazsolás-túrós rétes

Szerintem a rétes = tészta:töltelék 1:100. Ez a biztonságra játszó kereskedelemnek ritkán sikerül, így gyakran sütök a családnak mazsolás-túrós rétest magam.

A(z) mazsolás-túrós rétes elkészítése

Egy nagy tálban összekeverek túrót, cukrot, mézet és mazsolát. Villával keverem, hogy a túró porhanyósra törjön, és mindehova jusson benne az édesítőkből.

Összefogok két réteslapot, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítem a duplatésztát. Ennyi vastagság mégiscsak kell a rengeteg töltelék köré, hogy egybentartsa... :)

A közepére halmozom a túró felét, aztán összefogom a réteslap két szélét, és rúdformára igazgatom vele a beleszórt túrót. A lapok szélét összefogva tartva a maga alá hajtom a réteslapot, és a két végét is behajtom a tésztának, hogy sütés közben ne száradjon ki a töltelék.

A rétesrudat a tepsi szélére tolom, és most a másik két réteslapot terítem le középre, megismétlem az egészet a túróval, meg a réteslapok széleivel.

200 fokos sütőbe teszem a tepsit, és úgy 15 percig hagyom bent pirulni a réteseket.

Ha szép egészséges aranybarna a tészta, kiveszem, várok egy kicsit, hogy kifújhassa magát, és ha konyhamelegre hült, ferdén vágva felszeletelem. Gyorsan elfogy. Főleg kakaóval.