Málnás-camembert-es pulykasaláta

Ez egy sajtos-húsos változat gyümölccsel, de salátareceptekből kifogyhatatlan vagyok. A málnás-camembert-es pulykasaláta gyakori vendégváróm.

A(z) málnás-camembert-es pulykasaláta elkészítése

A pulykamellet csíkokra szoktam vágni, és egy serpenyőben olívaolajra terítem, aztán sózom, borsozom, és szépen megpirítom.

Amíg pirul, addig camembert sajtot ugyanolyan vékony, 4-5 centi hosszú csíkokra vágom, mint a pulykát, a salátaleveleket és a lilahagymát is csíkozom, és az egészet egy nagy üvegtálba szórom, abba, amelyikben majd az egész salátát tálalom.

Most elkészítem a salátaöntetet - közben a pulykára kevés vizet öntök, és úgy puhítom tovább -, ami a tejszín és a joghurt összeöntését jelenti egy másik, kisebb tálban. Ebbe is szórok kevés sót és borsot, meg a cukrot, és mehet rá a sajtra-salira-hagymára.

Közben a pulykám visszasült zsírjára, és mivel hagytam még a tűzön picit, szépen meg is pirult. Egy lyukacsos szedőkanállal, amelyik engedi a fölös zsírt a serpenyőbe visszacsepegni, átszedem a pulykát a salátástálba.

Rászedem a szószt, és két salátakeverővel jól összekeverem az egészet.

Már csak a málna van hátra, amitől igazán pikáns lesz az egész, egy ízorgia. Szóval a málnaszemek felét a saláta tetejére szórom, és óvatosan belekeverem a salátakeverővel a salátába. A másik felét pedig a tetejére szórom, és így fedem le alufóliával a tálat.

Be vele a hűtőbe, egy óra pihi után valami isteni!