Lencsepüré leves

A lencsepüré levest akkor főzöm, ha valamilyen csoda folytán nincs otthon szárazbab. Majdnem olyan laktató, és legalébb olyan jól esik másnaposság esetén.

A(z) lencsepüré leves elkészítése

A főzés előtti éjszakára beáztatott lencsét odateszem egy lábasban főni a felkarikázott répákkal együtt.

A vöröshagymát is meghámozom, és apróra vágom, úgy teszem bele a levesbe. Az egészet jól lepje el a víz.

Mikor már együtt főnek a zöldségek, felszeletelem a sonkát, és a felét fel is kockázom, azt bele a levesbe. A másik felét meghagyom későbbre, levesbetétnek.

Lisztből és olajból rántást készítek. Amikor megpirult a liszt a zsiradékon, leveszem a tűzről, és beleteszem a pirospaprikát. Fontos, hogy így, különben a paprika megkeseredik, ha forróba kerül.

Kevés vízzel felöntve a paprikás rántást a megfőtt zöldségekhez, húshoz öntöm.

Kézi mixerrel összekeverem az egészet, és 5 evőkanál mustárt meg 2 evőkanál cukrot még adok hozzá.

A megmaradt sonkaszeleteket olajon mindkét oldalukon megpirítom, tálaláskor a tányér aljába teszem, rámerem a lencsepüré levest, és lehet enni!

Recept Menü

Recept Kategóriák

Lencsepüré leves hozzávalók

  • 30 dkg lencse
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • pirospaprika
  • bors
  • 5 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál cukor

recept.hu közösség