Korongsaláta tojásból uborkából és paradicsomból

A korongsaláta lényege, hogy minden összetevője korongformájú. Ebben a változatban tojás-, kígyóuborka- és paradicsomkorongok szerepelnek.

A(z) korongsaláta tojásból uborkából és paradicsomból elkészítése

Négy tojást főzzünk a szokásos módon keménytojássá. Ha kész, tojásszeletelővel széltében vágjuk fel egyforma korongokra.

A kígyóuborkákat ne hámozzuk, csak alaposan mossuk meg, és vágjuk olyan vastag korongokra, hogy ne hajoljanak el, hanem feszesek maradjanak (1-2 mm).

A paradicsomokat kb. 5 mm-es vastagságú korongora vágjuk fel, és szórjuk egy salátástál aljára.

Sózzuk meg enyhén, merjünk rá négy kanál majonézt, és forgassuk össze.

Erre szórjuk aztán a kígyóuborka korongokat.

Végül a tojáskorongokat helyezzük el a tetején úgy, hogy ne törjenek össze.

Az apróra vágott petrezselyemzöldjével hintsük meg a korongsaláta tetejét.

Szedéskor szedőlapáttal vegyünk belőle, hogy megmaradjon a rétegződés, és egyikfajta korong se törjön össze.