Korongsaláta lilahagymából burgonyából és paradicsomból
A korongsaláta lényege, hogy minden összetevője korongformájú. Ebben a változatban lilahagyma-, burgonya- és paradicsomkorongok szerepelnek.
A(z) korongsaláta lilahagymából burgonyából és paradicsomból elkészítése
Négy burgonyát főzzünk meg a szokásos módon héjában. Ha kész, hagyjuk hülni, és csak ha konyhameleg már, akkor vágjuk fel egyforma, kb. 1cm vasatg korongokra, nehogy félbetörjenek.
A lilahagymákat hámozzuk, majd alaposan mossuk meg, úgy, hogy ne távolítsuk el teljesen a hagymahéjakat összetartó gyökeres alját, csak a gyökérszálaktól szabaduljunk meg. Így tudjuk majd úgy felvágni a hagymát kb. 5 mm vastag korongokra, hogy ne hulljon szét.
A paradicsomokat kb. 5 mm-es vastagságú korongora vágjuk fel, és szórjuk egy salátástál aljára.
Sózzuk meg enyhén, merjünk rá négy kanál majonézt, és forgassuk össze.
Erre szórjuk aztán a burgonya korongokat.
Végül a lilahagyma korongokat helyezzük el a tetején úgy, hogy ne törjenek össze.
Az apróra vágott petrezselyemzöldjével hintsük meg a korongsaláta tetejét.
Szedéskor szedőlapáttal vegyünk belőle, hogy megmaradjon a rétegződés, és egyikfajta korong se törjön össze.