Kolbászleves sok zöldséggel
A sokféle zöldség a kolbásszal és a rizzsel együtt igazán laktató, ezért a kolbászleves sok zöldséggel egytálételként is megállja a helyét.
A(z) kolbászleves sok zöldséggel elkészítése
A vöröshagymát apróra kockázom, és olajon üvegesre dinsztelem.
Utánadobom a felkarikázott szárazkolbászt, és együtt pirítom tovább.
Közben apróra kockázom a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert, ezekkel együtt futtatom tovább a hagymát, kolbászt az olajon.
Most a meghámozott, kimagozott pardicsomdarabokat dobom az olajra, ezeket is olyan méretűre aprítom, mint az eddig felkockázott zöldségeket.
Rövid dinsztelés után az egészet felöntöm bő vízzel, és előbb összeforralom, majd fedő alatt puhára főzöm a zöldségeket.
Ha a répa már félig megpuhult, hozzáadom a meghámozott, kockára vágott cukkinit, a rövidre vágott zöldbabot és a rizst is. Sózom, borsozom, és fedő alatt főzöm még 20 percig.
Tálaláskor finomra vágott friss petrezselymet szórok rá.