Kandírozott bazsalikomos paradicsom-csónakok

A kis paradicsom-csónakok lassan készülnek el, de annál gyorsabban elfogynak. Pirított bagettel és sajttal, sonkával kiadós vacsora lehet belőlük.

A(z) kandírozott bazsalikomos paradicsom-csónakok elkészítése

A paradicsomszekemet hosszában félbevágjuk.

Egy nagy tepsiben, sütőpapírra elhelyezzük a paradicsom-csónakokat, magjukkal fölfelé.

Olívaolajjal az egészet meglocsoljuk, nem baj, ha a tepsi aljára is jut belőle, mert az alulról oldalról segít majd a paradicsomnak szépen pörkölődni.

A paradicsom-csónakok tetejét alaposan cukrozzuk meg barna kristálycukorral.

A fokagymákat vágjuk fel nagyon apró kockákra, és forgassuk össze sóval és fehérborssal. Ezt a fokagymás-sós-borsos pépet osszuk el a paradicsom-csónakok között.

A bazsalikom leveleket tépdessük le a szárukról, és ültessük őket egyenletesen a csónakok tetejére.

Ugyanígy tűzdeljük bele a fokhagymás masszába a vékony szeletekre szelt blans mandulát is.

Toljuk be 120 fokos sütőbe lefedetlenül, és süssük bő másfél órát.

Ne azonmód tálaljuk, engedjük kicsit hülni, mert a forró paradicsom nagyon forró... Sajttal, sonkával, félbevágva pirított bagettel nagyon jó vacsora kerekedik belőle.