Kandírozott bazsalikomos paradicsom-csónakok
A kis paradicsom-csónakok lassan készülnek el, de annál gyorsabban elfogynak. Pirított bagettel és sajttal, sonkával kiadós vacsora lehet belőlük.
A(z) kandírozott bazsalikomos paradicsom-csónakok elkészítése
A paradicsomszekemet hosszában félbevágjuk.
Egy nagy tepsiben, sütőpapírra elhelyezzük a paradicsom-csónakokat, magjukkal fölfelé.
Olívaolajjal az egészet meglocsoljuk, nem baj, ha a tepsi aljára is jut belőle, mert az alulról oldalról segít majd a paradicsomnak szépen pörkölődni.
A paradicsom-csónakok tetejét alaposan cukrozzuk meg barna kristálycukorral.
A fokagymákat vágjuk fel nagyon apró kockákra, és forgassuk össze sóval és fehérborssal. Ezt a fokagymás-sós-borsos pépet osszuk el a paradicsom-csónakok között.
A bazsalikom leveleket tépdessük le a szárukról, és ültessük őket egyenletesen a csónakok tetejére.
Ugyanígy tűzdeljük bele a fokhagymás masszába a vékony szeletekre szelt blans mandulát is.
Toljuk be 120 fokos sütőbe lefedetlenül, és süssük bő másfél órát.
Ne azonmód tálaljuk, engedjük kicsit hülni, mert a forró paradicsom nagyon forró... Sajttal, sonkával, félbevágva pirított bagettel nagyon jó vacsora kerekedik belőle.