Húsvéti saláta füstölt tarjával, szárazkolbásszal

Nagymamim legendás húsvéti salátáját mostmát évek óta én készítem a családban. Sajnos. De mamikám így velünk van, és szeretettel gondolunk rá Húsvétkor is.

A(z) húsvéti saláta füstölt tarjával, szárazkolbásszal elkészítése

Ez a húsvéti saláta végtelenül egyszerű, mégis olyan különleges ízkombináció, ami utánozhatatlan. Én is minden évben csak próbálkozom, hogy megüssem a mércét, amit mamika felállított... Így tanított, így csinálom:

A füstölt tarját centis kockákra vágom, a szárazkolbászt, a retket, a kígyóuborkát és a lilahagymát előbb felkarikázom, aztán ezeket is apró kockákra vágom.

Az egészet belevágom (bocs :D) egy nagy salátás tálba, a húsvéti ünnepibe.

A tojásokat keményre főzöm, a tojássárgája labdákat kiszedem, és külön tálba gyűjtöm, a fehérjét felkockázom, és a salátás tálba dobom, a többi kockához.

A sárgáját a külön tálban összetöröm, és a joghurttal, majonézzel összekeverem. Sózom, borsozom, aztán átöntöm a salátás tálba.

Óvatosan beleforgatom a joghurtos, majonézes öntetbe a húsokat, zöldségeket.

A salátás tálat fóliával lefedem, és tálalásig a hűtőb rejtem.

Ha érkeznek a családom férfitagjai locsolni, kiflikarikákat pitítok, és azokkal tálalom nagymamai legendás saliját. Lehet a kiflikarikákra is kenni, vagy csak villával enni, egyéni vérmérséklet szerint.