Húsvéti saláta füstölt tarjával, szárazkolbásszal
Nagymamim legendás húsvéti salátáját mostmát évek óta én készítem a családban. Sajnos. De mamikám így velünk van, és szeretettel gondolunk rá Húsvétkor is.
A(z) húsvéti saláta füstölt tarjával, szárazkolbásszal elkészítése
Ez a húsvéti saláta végtelenül egyszerű, mégis olyan különleges ízkombináció, ami utánozhatatlan. Én is minden évben csak próbálkozom, hogy megüssem a mércét, amit mamika felállított... Így tanított, így csinálom:
A füstölt tarját centis kockákra vágom, a szárazkolbászt, a retket, a kígyóuborkát és a lilahagymát előbb felkarikázom, aztán ezeket is apró kockákra vágom.
Az egészet belevágom (bocs :D) egy nagy salátás tálba, a húsvéti ünnepibe.
A tojásokat keményre főzöm, a tojássárgája labdákat kiszedem, és külön tálba gyűjtöm, a fehérjét felkockázom, és a salátás tálba dobom, a többi kockához.
A sárgáját a külön tálban összetöröm, és a joghurttal, majonézzel összekeverem. Sózom, borsozom, aztán átöntöm a salátás tálba.
Óvatosan beleforgatom a joghurtos, majonézes öntetbe a húsokat, zöldségeket.
A salátás tálat fóliával lefedem, és tálalásig a hűtőb rejtem.
Ha érkeznek a családom férfitagjai locsolni, kiflikarikákat pitítok, és azokkal tálalom nagymamai legendás saliját. Lehet a kiflikarikákra is kenni, vagy csak villával enni, egyéni vérmérséklet szerint.