Chilis négysajtos-kétalmás saláta by Zyzzy

Kicsit chilimániás vagyok, és bár a sajt és alma elegye önmagában is elbűvölő, pláne, ha sokan gyűlnek egybe, azért chilivel még fokozható a hangulat.

A(z) chilis négysajtos-kétalmás saláta by Zyzzy elkészítése

A Trappista, az Edámi és a füstölt Karaván sajtokat kb. egycentis kockákra vágom, és beleszórom egy nagy üvegtálba.

Az almákat nem hámozom meg, csak kivágom a magházaikat, és azokat is kb. egycentis kockákra vágom, és a sajtokra öntöm.

A dóbeleket, ha egyben lennének, kézzel négyfelé bontom, és úgy dobom az üvegtálba.

Karikára vágom, és ráöntöm a friss piros chilipaprikákat.

Az egészet leöntöm lenoljjal és chilis balzsamecettel úgy, ahogy adja magát (még ne tocsogjon, de már csillogjon), és két salátás fakanállal összeforgatom.

Végül megszórom még reszelt Ementáli sajttal, hogy meglegyen a nagy négyes.

Bátraké a téli nyár! :D