Bundáskenyér teljeskiőrlésű kenyérből
Bundáskenyeret sütni puha fehérkenyérből a legkönnyebb, mert jól megszívja magát tojással. De mi csak teljeskiőrlésűt eszünk. Ezért rájöttem, hogy kell.
A(z) bundáskenyér teljeskiőrlésű kenyérből elkészítése
A tojásokat felültöm - ha jókislány vagyok, akkor előszőr egyesével egy fémbögrébe, és ha rendben, csak akkor csúsztatom át a közös fém gyűjtőtálba, mert ha esetleg nem volna ép valamelyik tojás, így nem kellene az összeset, csak azt az egyet kidobnom - és a közös nagy üvegtálban, ha együtt a csapat, habosra fölverem, csipetnyit sózom.
Aztán belecsurgatom a tejet, és odateszek egy kanál olajat a serpenyőbe hevülni. A tejet elkeverem, az olaj forró.
Akkor tál tojásos-tejbe csúsztatok 2 szelet kenyeret, és az egyiket csipessezl az olajra fektetem. Jöhet a másik szelet is, pirítom rajtuk a tojást, mindkét oldalukon.
Aztán visszasüllyesztem a tojásos-tejbe mindkét szelet, immáron fél-bundás kenyeret, és megint kicsit áztatom.
Újra olajban sülés, mindkét oldalon.
Közben a tojásos-tejbe újabb 2 szelet kenyér kerül, magába sízvni, amit bír.
Ha kész a 2 sült szelet, papaírkéztörlővel leterített tálcára teszem, és jöhett az újabb 2 delikvens, ugyanígy.
Mert a teljeskiőrlésű kenyérből sült bundáskenyér titka nem más, mint a duplázás, Szimpla sütéssel vékony bundája lesz csak, de duplázva már pont olyan fodros lesz, amilyen a fehérkenyeres. Sőt, a plusz pirítás miatt plusz ízt kap.