Bográcsos csirkepaprikás fodrostésztával
Nagyon szeretünk a férjemmel szabad tűzőn főzni, ilyenkor általában ő a szakács. De a bográcsos csirkepaprikás fodrostésztával receptjét én jegyeztem le.
A(z) bográcsos csirkepaprikás fodrostésztával elkészítése
A bográcsozás természetesen tűzrakással, bográcsállítással indul, a receptet onnan írom, amikor mindez már kész.
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, hogy kész legyen, mire ő jön.
A hagymákat (vöröset is, fokot is) felkockázzuj, és olajra dobjuk a bográcsban.
Ha üveges, pirospaprikát, sót, borsot, majorannát rá.
Jól átkeverjük, és ráhalmozzuk a csirkehús kockákat, ezzel is jól átkeverjük.
A paradicsomokat paprikákat felkockázzuk, a csirkére dobjuk, elkeverjük.
Felöntjük annyi vízzel, hogy épp jó kétujjnyit ellepje. Fedő alatt félpuhára főzzük.
Innentől mehet a duma, mert ez eltart egy ideig. De azért a bogrács mellől elmozdulni nem lehet, időnként rázogatni kell, időnként pótolni az elfőtt vizet.
Ha a csirke félig megpuhult (fakanálpróba), beleöntjük a zacskónyi száraztésztát. Innentől vizetpótolni már nem lehet, csak rázogatni a bográcsot.
Ha minden (hús is, tészta is) megpuhult, a tejföl és a liszt csomómentesre kevert elegyével behabarjuk az ételt.
Mielőtt levennénk a tűzről, besűrítjük tejfölös habarással.
Kész, lehet sorbanállni a tányérokkal! :)