Bográcsos csirkepaprikás fodrostésztával

Nagyon szeretünk a férjemmel szabad tűzőn főzni, ilyenkor általában ő a szakács. De a bográcsos csirkepaprikás fodrostésztával receptjét én jegyeztem le.

A(z) bográcsos csirkepaprikás fodrostésztával elkészítése

A bográcsozás természetesen tűzrakással, bográcsállítással indul, a receptet onnan írom, amikor mindez már kész.

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, hogy kész legyen, mire ő jön.

A hagymákat (vöröset is, fokot is) felkockázzuj, és olajra dobjuk a bográcsban.

Ha üveges, pirospaprikát, sót, borsot, majorannát rá.

Jól átkeverjük, és ráhalmozzuk a csirkehús kockákat, ezzel is jól átkeverjük.

A paradicsomokat paprikákat felkockázzuk, a csirkére dobjuk, elkeverjük.

Felöntjük annyi vízzel, hogy épp jó kétujjnyit ellepje. Fedő alatt félpuhára főzzük.

Innentől mehet a duma, mert ez eltart egy ideig. De azért a bogrács mellől elmozdulni nem lehet, időnként rázogatni kell, időnként pótolni az elfőtt vizet.

Ha a csirke félig megpuhult (fakanálpróba), beleöntjük a zacskónyi száraztésztát. Innentől vizetpótolni már nem lehet, csak rázogatni a bográcsot.

Ha minden (hús is, tészta is) megpuhult, a tejföl és a liszt csomómentesre kevert elegyével behabarjuk az ételt.

Mielőtt levennénk a tűzről, besűrítjük tejfölös habarással.

Kész, lehet sorbanállni a tányérokkal! :)