Zöldspárgával göngyölt csirkemellkorongok a pácban
Először készítsd el a fehérboros pácot, aztán a zöldspárgával töltött csirkemellkorongokat fektesd olajos serpenyőbe, és pirítsd meg. És nem maradsz pácban.
A(z) zöldspárgával göngyölt csirkemellkorongok a pácban elkészítése
Először készítsd el a fehérboros pácot, mert azzal kezdődik minden. Keverd fehérborral a dióolajat, szórd meg apróra vágott petrezselyem- és bazsalikom levéllel, nyomj bele egy gerezd fokhagymát, sózd, borsozd fokhagymaborssal.
A csirkemellfilét én a hentessel szoktam szeleteltetni, de te is megteheted, a lényeg, hogy tenyérnyi szeleteket kapj. Ezeket a szeletek úsztasd meg jól a pácban, és lefedve, hűtőben tartsd ott legalább 6 órán át.
Amikor nekikezdesz a főzésnek, még akkor is pácolj, mert a göngyöleg töltelékét kell elkészítened előbb.
Olvazd meg a vajat egy serpenyőben, és futtasd meg rajta a háromcentisre felvágott zöldspárgát.
Szórd meg apróra vágott petrezselyem- és bazsalikom levéllel, nyomj bele egy gerezd fokhagymát, sózd, borsozd fokhagymaborssal.
Öntsd fel vízzel, és párold meg.
Ha megpuhult, de még sercegős, akkor vedd le a tűzről.
Most vedd elő a hűtőből a pácolt csirkemellfilé szeleteket, és halmozd rájuk a párolt zöldspárgát.
A hússzeletekt szorosan göngyöld föl, kétcentinként tűzd át fogpiszálóval, és két fogpiszkáló közt vágd föl.
Az így kapott csirkemellkorongokat fektesd olajos serpenyőbe. Pirísd meg őket mindet mindkét oldalukon.
Ha kifehéredtek a húsok, öntsd fel őket a páccal kevert vízzel, és fedő alatt párold puhára a csirkéket.
Amint puha, főtt rizzsel tálalhatod.