Tepsis Raffaello kocka

A Tepsis Raffaello kockát a Karácsonyi ünnepekre szoktam megsütni, olyankor mindig le is fotózom, olyan mutatós. De finom is!

A(z) tepsis Raffaello kocka elkészítése

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé apránként a cukrot is hozzáadjuk.

A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjük, a habba forgatjuk.

Megvizezett habkártyával vagy késsel kenegetve kivajazott, belisztezett tepsibe simítjuk. 20 percig sütjük.

A tojássárgát a pudingporral, 1 dl tejjel és a krémhez szükséges cukor felével simára keverjük. A többi forrásban lévő tejhez öntjük. Kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük.

A margarint a többi cukorral keverjük habosra.

A kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük.

A tetejét kókuszreszelékkel bőven meghintjük.

Hidegre tesszük, utána kockára vágjuk, és mindegyik közepébe egy-egy mandulaszemet vagy mogyorót nyomunk.