Tepsiben sült mustáros-tejfölös sertéstarja
A tejföl lágyítja a mustáros sertéstarja markáns ízét. Mi velesült krumplival esszük, de a tepsiben sült mustáros-tejfölös tarja finom főtt kagylótésztával is.
A(z) tepsiben sült mustáros-tejfölös sertéstarja elkészítése
A sertéstarja szeleteket jól dörzsöld be vegetával, ne hagyj ki egyetlen porcikát sem.
Önts, és oszlass el olajat egyenletesen egy tepsiben, aztán fektesd bele a tarjaszeleteket.
Keverd össze a tejfölt és a mustárt egy kis tálban, majd pedig egyenletesen oszlasd el a húson.
Fedd le a tepsit alufóliával, és tedd a 200 fokosra előmelegített sütőbe.
Bő 1,5 óra alatt megpuhul, akkor vedd le róla az alufóliát, és még 1/4 órát tedd vissza a sütőbe, ha van grillező programod, akkor arra, mert pirulni teszed vissza ekkor.
Mi velesült krumplival szeretjük, de finom kagylótésztával is.