Tejfölös csirkepaprikás combból és szárnyból

A tejfölös csirkepaprikást egész csirkecombból és -szárnyból főzöm. Ahogy a fokhagymás változatát, csak fokhagyma nélkül. Van vendégünk, aki úgy nem eszi.

A(z) tejfölös csirkepaprikás combból és szárnyból elkészítése

Mosd meg a csirkehúst, és vágd ketté a combot is, a szárnyat is az izületeknél.

Kockázd fel apróra a vöröshagymát, és párold üvegesre.

Sózd és borsozd meg a hagymát, aztán add hozzá a csirkehúst, és forgasd bele a fűszeres hagymába, úgy tedd vissza a lábast nagy lángra.

Pirítsd meg így a csirkecombokat, csirkeszárnyakat mindkét oldalukon.

Ha megpirultak, húzd le a lábast a tűzről, szórj a csirkékre majorannát (ha nem fokhagymával főzöm, akkor dupla annyi majorannát szórok), szórj rájuk pirospaprikát, forgasd meg őket ebben is, majd önts rájuk annyi vizet, hogy egészen ellepje, és tedd vissza nagy lángra, hadd forrjon fel.

Ha felforrt, vedd vissza a lángot, és főzd puhára a csirkehúst 1 óra alatt.

A tejfölt egy fémtálban keverd csomómentesre liszttel, majd az 1 óra elteltével habard be vele a csirkét.

Forrald össze így is, és galuska körettel, kovászos uborkával tálald.