Tejben pácolt vesepecsenye
A tejben pácolt marha igazi specialitásom. Olyan porhanyós lesz tőle az egybensült vesepecsenye, hogy megünnepelnek a haverok.
A(z) tejben pácolt vesepecsenye elkészítése
Vágd félbe a gyöngyhagymákat, karikázd fel a fehérrépát, kockázd fel a zellert, aprózd fel a zellerzöldjét.
Önts 1 liter tejet abba a tepsibe, amelyikbe a 1,5 kilós vesepecsenye elfér majd egyben, kényelmesen a páclében.
A tejben keverj el 1,5 dl olajat. Szórj bele őrölt köményt és feketeborsót, sózd is meg.
A vesepecsenyén ejts néhány vágott sebet, hogy belülre is folyhasson a pácléből, de amúgy egyben tedd a tejbe, aztán lefedve a hűtőbe.
Minimum 6 óra elteltével vedd ki a tepsiből a húst, tedd át olajra egy serpenyőbe, és körben süsüsd kérgesre.
Aztán tedd vissza a pácba, önts hozzá tejet, és alufóliával lefedve, ha kell, vizet pótolva süsd 3 órán át.
Ha hústűre puha a marha, akkor abbahagyhatod a sütést, szeleteld és tálald fel.
Én csavart tésztát szoktam kifőzni hozzá köretnek.