Sült körte-feketeáfonyapüré barnarizs pürével bébiknek

A körte-feketeáfonyapüré alufóliába bugyolált, tepsiben sült gyümölcsökből mixelve natúran is nagyon finom, barnarizs pürével gazdagítva pedig még táplálóbb.

A(z) sült körte-feketeáfonyapüré barnarizs pürével bébiknek elkészítése

Ha itt a hozzátáplálás ideje, mert bébike igényli már az anyatej mellett, akkor jöhetnek a finom zöldség és gyümölcspépek.

A körte-feketeáfonyapüré tapasztalatom szerint akkor a legfinomabb, ha alufóliába bugyolálva, tepsiben sütöm meg hozzá a gyümölcsöket, nem pedig vízben, lábasban párolom meg őket.

Van, hogy az körte-feketeáfonyapürét barnarizs pürével is gazdagítom, hogy még táplálóbb legyen.

Előszőr a barnarizst teszem oda, hogy legyen ideje megfőni, amíg a gyümölcsök elkészülnek.

Egy marék barnarizst lábasban felöntök egy pohár vízzel (nagyjából a saját térfogata 3x-osát veszi fel a barnarizs, jóval többet, mint a fehér rizs), és lefedeve, közepes lángon megfőzöm. Nem sózom, nem fűszerezem.

Egy fél szem körtét és 5 dkg feketeáfonyát - amit lehetőleg bio gazdától szerzek be - előkészítek a sütéshez. A körtét alaposan megmosom, félbevágom, magházát magház-eltávolító késsel kivágom, aztán a fél körtét alufóliabugyorba csomagolom, egy másik bugyorba pedig az alaposan megmosott áfonyaszemeket. A bugyor alatt azt értem, hogy nem szorosan csomagolom, hanem szellősen, hogy maradjon hely a sülés közben képződő gőznek, rés is, hogy kipárologjon, de ugyanakkor se a körte, se a feketeáfonya ne száradjanak ki.

Az alufólia-bugyorban megbúvó gyümölcsöket befektetem egy tepsibe, és 220 fokon 20 percig sütöm. Még a sütés kezdetén egy pohár vizet öntök a tepsibe, hogy segítsem a párolódást.

Ha puhára sült a körte is, a feketeáfonya is, kibugyolálom őket az alufóliából, a körte héját könnyedén lehúzom, és bébiétel mixerbe teszem őket.

Eddigre a barnarizs is megfőtt, azt is átkanalazom a bébiétel mixerbe, és összepürésítem őket egészen addig, amíg teljesen sima, darabkamentes püré nem lesz belőlük.

Fűszerezni nem kell, sőt! Az így elkészített körte-feketeáfonyapüré barnarizs pürével natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű...

A hőmérsékletet mindig ellenőrizzük, mielőtt etetni kezdjük a bébit! Csak kellemesen langyos pürét kanalazzunk a kis szájába!