Sült burgonyapüré bébiknek

A burgonyapüré alufóliába bugyolált, tepsiben sült burgonyákból mixelve natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű.

A(z) sült burgonyapüré bébiknek elkészítése

Ha itt a hozzátáplálás ideje, mert bébike igényli már az anyatej mellett, akkor jöhetnek a finom zöldség és gyümölcspépek.

A burgonyapüré tapasztalatom szerint akkor a legfinomabb, ha alufóliába bugyolálva, tepsiben sütöm meg hozzá a burgonyákat, nem pedig vízben, lábasban párolom a burgonyakockákat.

Ezért két szem sárgaburgonyát - amit lehetőleg bio gazdától szerzek be - alaposan megmosok, meghámozok és felkockázok, és alufóliabugyorba csomagolom őket. A bugyor alatt azt értem, hogy nem szorosan csomagolom, hanem szellősen, hogy maradjon hely a sülés közben képződő gőznek, rés is, hogy kipárologjon, de ugyanakkor a burgonya se száradjon ki.

Az alufólia-bugyorban fekvő burgonyakockákat befektetem egy tepsibe, és 220 fokon 20 percig sütöm. Még a sütés kezdetén egy pohár vizet öntök a tepsibe, hogy segítsem a párolódást.

Ha puhára sültek a burgonyák, kibugyolálom őket az alufóliából, és bébiétel mixerben pürésítem, amíg teljesen sima püré nem lesz, burgonyadarabka mentesen.

Fűszerezni nem kell, sőt! Az így elkészített burgonyapüré natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű...

A hőmérsékletet mindig ellenőrizzük, mielőtt etetni kezdjük a bébit! Csak kellemesen langyos pürét kanalazzunk a kis szájába!