Sült burgonyapüré barnarizs pürével bébiknek

A burgonyapüré alufóliába bugyolált, tepsiben sült burgonyából mixelve natúran is nagyon finom, barnarizs pürével gazdagítva pedig még táplálóbb.

A(z) sült burgonyapüré barnarizs pürével bébiknek elkészítése

Ha itt a hozzátáplálás ideje, mert bébike igényli már az anyatej mellett, akkor jöhetnek a finom zöldség és gyümölcspépek.

A burgonyapüré tapasztalatom szerint akkor a legfinomabb, ha alufóliába bugyolálva, tepsiben sütöm meg hozzá a burgonyát, nem pedig vízben, lábasban párolom a burgonyakockákat.

Van, hogy a burgonyapürét barnarizs pürével is gazdagítom, hogy még táplálóbb legyen.

Előszőr a barnarizst teszem oda, hogy legyen ideje megfőni, amíg a burgonya elkészül.

Egy marék barnarizst lábasban felöntök egy pohár vízzel (nagyjából a saját térfogata 3x-osát veszi fel a barnarizs, jóval többet, mint a fehér rizs), és lefedeve, közepes lángon megfőzöm. Nem sózom, nem fűszerezem.

Egy szem sárgaburgonyát - amit lehetőleg bio gazdától szerzek be - alaposan megmosok, meghámozok és felkockázok, majd alufóliabugyorba csomagolok. A bugyor alatt azt értem, hogy nem szorosan csomagolom, hanem szellősen, hogy maradjon hely a sülés közben képződő gőznek, rés is, hogy kipárologjon, de ugyanakkor a burgonya se száradjon ki.

Az alufólia-bugyorban fekvő burgonyakockákat befektetem egy tepsibe, és 220 fokon 20 percig sütöm. Még a sütés kezdetén egy pohár vizet öntök a tepsibe, hogy segítsem a párolódást.

Ha puhára sültek a burgonyakockák, kibugyolálom őket az alufóliából, és bébiétel mixerbe teszem őket.

Eddigre a barnarizs is megfőtt, azt is átkanalazom a bébiétel mixerbe, és összepürésítem őket egészen addig, amíg teljesen sima, darabkamentes püré nem lesz belőlük.

Fűszerezni nem kell, sőt! Az így elkészített burgonyapüré barnarizs pürével natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű...

A hőmérsékletet mindig ellenőrizzük, mielőtt etetni kezdjük a bébit! Csak kellemesen langyos pürét kanalazzunk a kis szájába!