Sült almapüré bébiknek

Az almapüré alufóliába bugyolált, tepsiben sült almákból mixelve natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű. Akár 4-6 hónapos kortól.

A(z) sült almapüré bébiknek elkészítése

Ha itt a hozzátáplálás ideje, mert bébike igényli már az anyatej mellett, akkor jöhetnek a finom zöldség és gyümölcspépek.

A almapüré tapasztalatom szerint akkor a legfinomabb, ha alufóliába bugyolálva, tepsiben sütöm meg hozzá az almákat, nem pedig vízben, lábasban párolom az almakockákat.

Ezért két szem almát - amit lehetőleg bio gazdától szerzek be - alaposan megmosok, félbevágok, és a magházát almamagház-eltávolító késsel kivágom, aztán a fél almákat egyesével alufóliabugyorba csomagolom. A bugyor alatt azt értem, hogy nem szorosan csomagolom, hanem szellősen, hogy maradjon hely a sülés közben képződő gőznek, rés is, hogy kipárologjon, de ugyanakkor az alma se száradjon ki.

Az alufólia-bugyorban fekvő almákat befektetem egy tepsibe, és 220 fokon 20 percig sütöm. Még a sütés kezdetén egy pohár vizet öntök a tepsibe, hogy segítsem a párolódást.

Ha puhára sültek az almák, kibugyolálom őket az alufóliából, könnyedén lehúzom a héjukat, és a gyümölcshúst a bébiétel mixerben pürésítem, amíg teljesen sima püré nem lesz, almadarabka mentesen.

Fűszerezni nem kell, sőt! Az így elkészített almapüré natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű... Akár 4-6 hónapos kortól, ahogy a bébike kívánja.

A hőmérsékletet mindig ellenőrizzük, mielőtt etetni kezdjük a bébit! Csak kellemesen langyos pürét kanalazzunk a kis szájába!