Sült alma-feketeáfonyapüré bébiknek

Az alma-feketeáfonyapüré alufóliába bugyolált, tepsiben sült gyümölcsökből mixelve natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű.

A(z) sült alma-feketeáfonyapüré bébiknek elkészítése

Ha itt a hozzátáplálás ideje, mert bébike igényli már az anyatej mellett, akkor jöhetnek a finom zöldség és gyümölcspépek.

Az alma-feketeáfonyapüré tapasztalatom szerint akkor a legfinomabb, ha alufóliába bugyolálva, tepsiben sütöm meg hozzá a gyümölcsöket, nem pedig vízben, lábasban párolom meg őket.

Ezért egy szem almát és 10 dkg feketeáfonyát - amit lehetőleg bio gazdától szerzek be - alaposan megmosok, az almákat félbevágom, és a magházaikat almamagház-eltávolító késsel kivágom, aztán a fél almákat egyesével alufóliabugyorba csomagolom, egy másik bugyorba pedig az áfonyaszemeket. A bugyor alatt azt értem, hogy nem szorosan csomagolom, hanem szellősen, hogy maradjon hely a sülés közben képződő gőznek, rés is, hogy kipárologjon, de ugyanakkor se az alma, se a feketeáfonya ne száradjon ki.

Az alufólia-bugyorban fekvő gyümölcsöket befektetem egy tepsibe, és 220 fokon 20 percig sütöm. Még a sütés kezdetén egy pohár vizet öntök a tepsibe, hogy segítsem a párolódást.

Ha puhára sültek az almák és a feketeáfonyák, kibugyolálom őket az alufóliából, könnyedén lehúzom az almák héját, és a gyümölcshúst a bébiétel mixerben pürésítem, amíg teljesen sima püré nem lesz, gyümölcsdarabka mentesen.

Fűszerezni nem kell, sőt! Az így elkészített alma-feketeáfonyapüré natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű...

A hőmérsékletet mindig ellenőrizzük, mielőtt etetni kezdjük a bébit! Csak kellemesen langyos pürét kanalazzunk a kis szájába!