Pirított fenyőmaggal szórt eljes kiőrlésű baconös penne
A tésztaételek nem feltétlen egészségtelenek, csak teljes kiőrlésű tésztából főzzünk. Mint a pirított fenyőmaggal szórt teljes kiőrlésű baconös pennét.
A(z) pirított fenyőmaggal szórt teljes kiőrlésű baconös penne elkészítése
A baconkockákat egy lábas alján kevés olajon sercegősre hevítjük.
Felöntjük tejszínnel, amit sózunk, borsozunk, sótlan zöldfűszerkeverékkel ('biovegeta') megszórunk, és étkezési kukoricadarával sűrítünk. Az egészet összeforraljuk.
A teljes kiőrlésű pennét lobogó forró vízbe dobva megfőzzük.
Közben a fenyőmagokat egy külön serpenyőben óvatosan megpirítjuk.
Ha a tészta megfőtt, és folyóvízzel lehűtöttük, rámerjük a baconös tejszínt, tetejére pedig pirított fenyőmagot szórunk.