Pácolt sertéskaraj érmék tejszínes bébikukoricával
A malac nem csak éltében, de sültében is szereti a kukoricát. Ezért passzintom a pácolt sertéskaraj érméket tejszínes bébikukoricával.
A(z) pácolt sertéskaraj érmék tejszínes bébikukoricával elkészítése
A húst bepácolni a sütés előtti este kell. Ehhez készítsd el a páclét, azaz keverj össze minden pácalapanyagot, a hússzeleteket pedig forgasd meg benne, fektesd bele. Fedd le, tedd hűtőbe.
Másnap a sütés előtt a köretet kell elkészíteni. Ehhez dobd vajra a megmosott bébirépákat, majd sózd, borsozd, petrezselymezd, és öntsd fel a tejszínnel.
Amíg az sűrű nem lesz, addig maradj a körettel kevergesd, majd vedd le a tűzről.
Ekkor vedd elő a hűtőből a pácolt húst, és tepsiben süsd mindkét felét fehérre.
Vízzel, folymataos pótlásd mellett párold puhára, végül süsd vissza zsírjára.
Azonnal tálald sült karajt a tejszínes kukoricakörettel. Terítéskor megszórhatod még apróra szelt zellerlevél és petrezselyemzöld mixével.