Öntet receptek

Édes-savanyú afrikai harcsafilé

Az édes-savanyú afrikai harcsafilé igen egyszerű recept. A hal fűszerezését kész mártással oldom meg, ezért gyorsan el is készül.

öntet

Az öntet nem az étel része, mint a szósz, de gyakran rá kerül. Nem is különálló mártogatós, mint a mártás, de körülfolyatjuk vele. Az öntet az i-re a pont.

Öntetet önthetünk salátára is, ilyenkor lehet majonézes, olívaolajos vagy balzsamecetes és még, de önthetünk öntetet süteményre, fagylaltra, palacsintára is, na perzse nem ugyanezeket, mert ezek csak nyers zöldségeken finomak, édességre inkább vaníliaöntet, csokoládéöntetet vagy meggyöntetet csorgatunk. Az ok, amiért ezt tesszük az, hogy bár az adott étel finom és komplett öntet nélkül is, a pont az i-re, az utolsó csepp a pohárba (vagyis a tányérra, és szigorúan jó értelemben) az öntet, ez teszi fel az ízkoronát, hozza össze az uborkát a paradicsommal, a túrótölteléket a palacsintatésztával véglegesen. Ettől lesz az egész: hmmm. Ja, és a zöldségek vitamintartalmának olajban oldódó része ettől lesz testünk számára értelmezhető.