Narancsos gesztenyetorta

A narancsos gesztenyetorta remek születésnapi ajándék, mert nagyon látványos és nagyon finom. Azért kell hozzá kézügyesség, hogy jól sikerüljön!

A(z) narancsos gesztenyetorta elkészítése

Egy tálban keverjük össze a tortatészta minden hozzávalóját, aztán kanalazzuk át egy kerek tortaformába, és süssük meg a piskótatésztát.

Várjuk meg amíg kihül, aztán vágjuk a piskótát három egyforma vastag tortalapra.

Egy nagy fémtálban elegyítsük a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot és a rumot.

A vaníliás pudingporból és a tejből főzzünk pudingot, majd ha kihült, keverjük össze a rumos krémmel, és dolgozzuk bele alaposan a gesztenyemasszát.

A vaníliás-rumos gesztenyekrémmel kenjük be a tortalapokat úgy, hogy a torta tetejére és oldalára is maradjon majd belőle.

Ha teljesen bevontuk a tortát a gesztenyemasszával, akkor a sült gesztenyéket törjük mozsárban apró darabokra, és enyhén megbillentve, forgatva a tortát szórjuk be vele körben a torta oldalát.

Aztán egy tálban verjük kemény habbá a tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral, majd reszeljük bele a habba a megmosott narancsok héját.

Töltsük a narancsos habot habzsákba, és nyomjuk rá a torta tetejére egyenletesen, hogy a teljes tetejét elfedje.

A narancsokat hámozzuk, gerezdjeit szabdítsuk ki, és helyezzük el őket ízlésesen, körbe-körbe a torta tetején.

Kész is, de mielőtt felszeletelnénk, érdemes pár órára hűtőbe tennünk a kész narancsos gesztenyetortát, jót tesz az ízének a hideg.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Narancsos gesztenyetorta hozzávalók

A tésztához:

  • 8 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 0,5 l tej
  • 25 dkg margarin
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 1 dl sütő rum

Az oldalára és a tetejére:

  • 2 dl tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 5 dkg sült gesztenye
  • 2 narancs

recept.hu közösség