Narancsos gesztenyetorta
A narancsos gesztenyetorta remek születésnapi ajándék, mert nagyon látványos és nagyon finom. Azért kell hozzá kézügyesség, hogy jól sikerüljön!
A(z) narancsos gesztenyetorta elkészítése
Egy tálban keverjük össze a tortatészta minden hozzávalóját, aztán kanalazzuk át egy kerek tortaformába, és süssük meg a piskótatésztát.
Várjuk meg amíg kihül, aztán vágjuk a piskótát három egyforma vastag tortalapra.
Egy nagy fémtálban elegyítsük a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot és a rumot.
A vaníliás pudingporból és a tejből főzzünk pudingot, majd ha kihült, keverjük össze a rumos krémmel, és dolgozzuk bele alaposan a gesztenyemasszát.
A vaníliás-rumos gesztenyekrémmel kenjük be a tortalapokat úgy, hogy a torta tetejére és oldalára is maradjon majd belőle.
Ha teljesen bevontuk a tortát a gesztenyemasszával, akkor a sült gesztenyéket törjük mozsárban apró darabokra, és enyhén megbillentve, forgatva a tortát szórjuk be vele körben a torta oldalát.
Aztán egy tálban verjük kemény habbá a tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral, majd reszeljük bele a habba a megmosott narancsok héját.
Töltsük a narancsos habot habzsákba, és nyomjuk rá a torta tetejére egyenletesen, hogy a teljes tetejét elfedje.
A narancsokat hámozzuk, gerezdjeit szabdítsuk ki, és helyezzük el őket ízlésesen, körbe-körbe a torta tetején.
Kész is, de mielőtt felszeletelnénk, érdemes pár órára hűtőbe tennünk a kész narancsos gesztenyetortát, jót tesz az ízének a hideg.