Mini fahéjas csigák
A mini fahéjas csigák nagyon etetik magukat, de mivel minik, félbehygás nélkül, még időben megállhat a falásukkal az, aki akar. Ha bír... :)
A(z) mini fahéjas csigák elkészítése
Egy nagy tálban alaposan összekeverjük a lisztet a cukorral, egy csipetnyi sóval és a szárított élesztővel.
A lisztkeverékkel összekeverünk 10 dekányi elmorzsolt vajat, a tojássárgájákat és a tejet.
Addig gyúrjuk az egészet (először kézzel, aztán lehet robotgéppel is), hogy eredményül ragadós állagú tésztát kapjunk.
Konyharuhával letakarjuk, és egy meleg helyen megkelesztjük (én a radiátorra szoktam tenni, melé pedig egy kis tálkába a 2 dkg vajat, hogy az is meg megolvadjon, mire kell.) Ha elég jól dolgoztunk, akkor a tésztánk a duplájára fog dagadni.
Gyúródeszkán sodrófával kinyújtjuk a megkelt tésztát téglalapalakúra, majd a megolvasztott vajjal szépen megkenjük.
Egy kis tálban összekeverjük a 10 dkg cukrot a 10 dkg őrölt fahéjjal, és megszórjuk vele a tésztát.
A jól megfahéjazott tésztánkat szorosan feltekerjük, majd az így keletkezett rúdból ujjnyi szeleteket vágunk, és a kis csigákat a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, szépen egymás mellé fektetve őket.
A sűtőt előmelegítjük 180 fokra, és beletesszük a fedetlen tepsit egy bő félórára.
Egy nyeles serpenyőben összeforralunk kevés tejet vajjal, mézzel és némi őrölt fahéjjal, és a sütés felétől időnként meglocsoljuk a fahéjas csigákat, hogy ne száradjanak ki a sülés végére, hanem finom puhák maradjanak.