Kivis túrótorta

Kivi és túró együtt. Ez már majdnem világbéke! És ha magamnak sütöm, bennem biztosan béke lesz. Meg abban is, aki megkóstolja, legalább arra a kis időre...

A(z) kivis túrótorta elkészítése

A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére, a sárgájához egy tálban cukrot keverek, a fehérjét pedig egy másik tálban kemény habbá verem.

A sárgájához lisztet keverek, aztán óvatos mozdulatokkal beleforgatom a habosra vert fehérjét is.

A tortaformát kivajazom, kilisztezem, és belekanalazom a masszát. 180 fokon 15 percen át sütöm.

10 kivit meghámozok, egy kiskanállal kivágom a magját, a kiviket pedig péppé aprítom, és kevés víz hozzáadásával feloldom benne a zselatint. Amíg a sütőből kivett piskóta kihül, addig kihül a zselatin is.

Most a tejszínből verek kemény habot, aztán megcukrozom, és hozzáadom a túrót. Ezt a túrókrémet halmozom a kihült piskóta tetejére.

A kihült kivis zselatint a túrókrém tetejére csurgatom.

A megmaradt két kivit vékonyan felkarikázom, és a tortaforma pereme mentén körberakom a kivis zselatin tetején.

A tortát hűtőbe teszem, és néhány óra múlva, amikor megdermedt, előveszem, és felszeletelem.