Karamellás habkarika
A habkönnyű habkarika titka a lassú sütés. Lehet karamella ízű vagy más ízesítésű is, csak a fantáziánk szab határt.
A(z) karamellás habkarika elkészítése
Egy lábasban vizet forralunk, és egy akkora fémtálba, amelyik biztonságosan egyensúlyoz a lábason, beleöntjük a tojásfehérjét, a cukrot és az ecetet.
A gőz felett addig verjük, amíg olyan szilárd állagú nem lesz, hogy a habverőről már nem folyik le.
Ekkor jön pár csepp karamella aroma, amit a habverővel a kemény habba keverünk.
Az elkészült habot nyomózsákba töltjük, és habkarikákat nyomunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ha szeretnénk díszíteni, cukordarával megszórjuk.
A tepsit 90 fokos sütőbe tesszük, és 100 percen át bent hagyjuk, hogy tökéletesen kiszáradjanak a habkarikák.