Kandírozott szilvabölcső dióbabának

Tente baba, tente, azt mondja a diómama a dióbabájának, és a gyengéden rázogatja a kandírozott szilvabölcsőt. Na, milyen ez a kép? :D

A(z) kandírozott szilvabölcső dióbabának elkészítése

A szilvákat megfelezem, magjukat kiszedem.

Egy tálba mézet öntök, és minden diószemet belemártok, aztán teszek bele egy-egy fél dióbelet minden egyes fél szilva magjának helyére.

A kész szilvákat aztán egymás után bepakolom egy tepsibe, amiben majd sülni fognak.

Ha minden szilva a helyén, olajjal körbelocsolom őket, és minden szilvát jól megszórok kristálycukorral összekevert őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel.

Hmm, olyan illata lesz sülés közben, hogy még!

Majdnem 120 percen át sülnie kell, de nagyon alacsony hőfokon.

Cuki lesz az eredmény ;)