Kandírozott cseresznyebölcső törökmogyoróbabának
Tente baba, tente, azt mondja a törökmogyorómama a törökmogyoróbabájának, és a gyengéden rázogatja a kandírozott cseresznyebölcsőt. Na, milyen ez a kép? :D
A(z) kandírozott cseresznyebölcső törökmogyoróbabának elkészítése
A cseresznyéket megfelezem, magjukat kiszedem.
Egy tálba mézet öntök, és minden törökmogyorószemet belemártok, aztán teszek bele egy-egy törökmogyoróbelet minden egyes fél cseresznye magjának helyére.
A kész cseresznyéket aztán egymás után bepakolom egy tepsibe, amiben majd sülni fognak.
Ha minden cseresznye a helyén, olajjal körbelocsolom őket, és minden cseresznyéket jól megszórok kristálycukorral összekevert őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel.
Hmm, olyan illata lesz sülés közben, hogy még!
Majdnem 120 percen át sülnie kell, de nagyon alacsony hőfokon.
Cuki lesz az eredmény ;)