Húsvéti kandírozott körte diós töltelékkel

Húsvétra szeretek különleges édességekkel előrukkolni vendégvárónak. A kandírozott körte diós töltelékkel egyszer már bevált... Igaz, kicsit pikáns.

A(z) húsvéti kandírozott körte diós töltelékkel elkészítése

Egy lábasba öntjük a darált diót és 2 dl tejjel, meg némi vízzel diókrémmé forraljuk fel, folyamatos kevergetés mellett.

Ha felbugyogott, beleszórunk, és -keverünk 5 dkg mazsolát.

A körtéket meghámozzuk, husszában félbevágjuk, magházukat kivájjuk. Ezekbe a mélyedésekbe kanalazzuk majd a diótölteléket, ezért érdemes minél nagyobbra vájni.

Ha kicsit kihült a diótöltelék, rámerünk és belekeverünk 5 evőkanál mézet.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és elhelyezzük rajta a körtéket.

Megszórjuk a teljes tetejüket kristálycukorral.

A vájatba belekanalazzuk a mazsolás-diót.

A friss rozmaring tűlevélre emlékeztető, puha tüskéit letépkedjük, és a diós töltelékbe szurkáljuk, hogy végül úgy tűnjön, mintha apró sündisznót rejtene a körte.

Az összes körtét locsoljuk meg alaposan dióolajjal.

120 fokosra előmelegített sütőbe toljuk. Ott bő két óra alatt aranybarnára sül a körte kandírozott teteje.

Mézes teával fogyasztjuk.