Húsvéti kandírozott alma mákos töltelékkel
Húsvétra szeretek különleges édességekkel előrukkolni vendégvárónak. A kandírozott alma mákos töltelékkel is így indult...
A(z) húsvéti kandírozott alma mákos töltelékkel elkészítése
Egy lábasba öntjük a darált mákot és 2 dl tejjel, meg némi vízzel mákkrémmé forraljuk fel, folyamatos kevergetés mellett.
Ha felbugyogott, beleszórunk, és -keverünk 10 dkg mazsolát.
Az almákat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, magházukat kivájjuk. Ezekbe a mélyedésekbe kanalazzuk majd a máktölteléket, ezért érdemes minél nagyobbra vájni.
Ha kicsit kihült a máktöltelék, rámerünk és belekeverünk 5 evőkanál mézet.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és elhelyezzük rajta az almákat.
Megszórjuk a teljes tetejüket kristálycukorral.
A vájatba belekanalazzuk a mazsolás-mákot.
Az összes almát locsoljuk meg alaposan dióolajjal.
120 fokosra előmelegített sütőbe toljuk. Ott bő két óra alatt aranybarnára sül az alma kandírozott teteje.
Mézes teával fogyasztjuk.