Húsvéti kandírozott alma diós töltelékkel

Húsvétra szeretek különleges édességekkel előrukkolni vendégvárónak. A kandírozott alma diós töltelékkel nemegyszer bevált... Akkor is, ha pikáns.

A(z) húsvéti kandírozott alma diós töltelékkel elkészítése

Egy lábasba öntjük a darált diót és 2 dl tejjel, meg némi vízzel diókrémmé forraljuk fel, folyamatos kevergetés mellett.

Ha felbugyogott, beleszórunk, és -keverünk 5 dkg mazsolát.

Az almákat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, magházukat kivájjuk. Ezekbe a mélyedésekbe kanalazzuk majd a diótölteléket, ezért érdemes minél nagyobbra vájni.

Ha kicsit kihült a diótöltelék, rámerünk és belekeverünk 5 evőkanál mézet.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és elhelyezzük rajta az almákat.

Megszórjuk a teljes tetejüket kristálycukorral.

A vájatba belekanalazzuk a mazsolás-diót.

A friss rozmaring tűlevélre emlékeztető, puha tüskéit letépkedjük, és a diós töltelékbe szurkáljuk, hogy végül úgy tűnjön, mintha apró sündisznót rejtene az alma.

Az összes almát locsoljuk meg alaposan dióolajjal.

120 fokosra előmelegített sütőbe toljuk. Ott bő két óra alatt aranybarnára sül az alma kandírozott teteje.

Mézes teával fogyasztjuk.