Házi marcipános szaloncukor

Elmaradhatatlan Karácsonykor a fán függő szaloncukor gondos ki- majd visszacsomagolása. Még jobb, ha magunk mártottuk csokiba a szalont a készülődés napjaiban.
házi marcipános szaloncukor

A(z) házi marcipános szaloncukor elkészítése

Ez a legegyszerűbben elkészíthető házi szaloncukor, mert a tölteléke tulajdonképpen készen kerül le a polcról. A boltban vett marcipánt kis golyókká formálom a tenyeremben, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.

Kis serpenyőben vizet forralok, és egy másik serpenyőbe, akkorába, amelyik elfedi a vizes száját, csokoládét tördelek. Minél keserűbb a csokoládé, azaz minél közelebb van a 100%-hoz a kakaótartalma, annál jobb.

Ha a csokoládé olvadni kezdett, beleszórom a cukrot és beletördelem a vajat, és lassú kevergetés mellett teljesen felolvasztom. A vaj főleg azért kell, hogy dermedés után is fényes maradjon a szaloncukor csokiborítása.

Leveszem a tűzről, és a marcipángolyókat egyesével fogpiszkálóra tűzve, mindet belemártom a csokimasszába, aztán vissza velük a sütőpapírra.

Amikor megdermedt rajtuk a csoki, ami úgy egy éjszaka, akkor rizspapírba csomagolom, végein bevagdosva, hogy szaloncukros legyen. Aztán díszpapírt is sodrok köré úgy, hogy a rizspapír a két szélén kilátszon. Így mehet a fára, meg a fa mellé az asztalra egész Karácsony idején.