Házi ágyas cseresznyepálinka
A pálinkának megágyazni azért kell, mert akkor az asszony is szívesen megissza, s nem kell magyarázkodni a pálinkaszag miatt. Cseresznyéhez cseresznye...
A(z) házi ágyas cseresznyepálinka elkészítése
Az aszalt cseresznyét egészen apróra aprítjuk. A citromot jó alaposan megmossuk, majd vékonyan lehámozzuk a héját, és ezt is apróra aprítjuk. A diót mozsárban törjük egészen kicsi darabokra.
Az összes aprított hozzávalót egy tálba tesszük, és felöntjük a cseresznyepálinka kisebbik részével. Aztán az egészet zárható üvegbe töltjük egy tölcsér segítségével, és alaposan összerázzuk. Ezután töltjük hozzá a pálinka maradék, nagyobbik felét.
Két hét után érdemes az egészet leszűrni, és a cseresznyéből-dióból-citromból, amelyik mind jól magába szívta a pálinka aromáját, finom piskótát sütni. Egy további hét elteltével lehet megint szűrni rajta egyet, ha még megvan az ital, ha addigra el nem fogyott, ahogy szokott... :)