Grízes spagetti tészta domb tetején eperlekvárból épült vár

Váradat domb tetejére építsd, hogy beláthasd a tájat, hol ellenedre törhetnek. A te várad a te epres lekvárad, otthonos dombod pedig grízes spagetti tészta.

A(z) grízes spagetti tészta domb tetején eperlekvárból épült vár elkészítése

Végy egy nagy levegőt, és végy egy serpenyőt.

Ha van már otthon, ne végy, használd a meglévőt.

Egy kanál olajra szórd szét grízedet, hogy egész rendelkezésére álló területét elfoglalja a serpenyő falain belül, jól látható számban jelenléve ott.

Fakanállal illesd, amíg csak bent zsizsegnek a grízszemek, s ha színükben sötétre váltanak, vízzel hűtsd le kedélyüket.

Végy egy újabb levegőt, és végy most egy lábast.

Ha van már otthon, ne végy, használd a meglévőt.

Töltsd szinültig vízzel, s tedd főzőlapra, ott ne sajnáld a hőt, adj neki kakaót.

Ha vihar kerekedik, vihar egy lábas vízben, önts olajat a tűzre - egyetlen evőkanál is elég -, s szórd bele grízes dombod alapját, a spagetti tésztát.

Mire a merevből lágy lesz, te is megnyugszol kissé, hogy lassan készen a műved.

Szűrd és hűtsd le a kedélyeket - csap alatt.

Már csak a pupozás van hátra, előbb a pirított grízből, aztán a porított grúzból, végül eperlekvárból halmozz, amennyit nem szégyellsz, s ülj tárgyalóasztal mellé legfőbb ellenfeleddel: önmagaddal.