Csokipuding mandulával

A csokipuding mandulával nem nagy kunszt, az igaz, mert csak pungot kell főzni, és a megfelelő pillanatban mandulát szórni bele. De az ízkombó ötlete... Na? ;)

A(z) csokipuding mandulával elkészítése

A csokipuding mandulával nem nagy kunszt, az igaz, mert csak pungot kell főzni, és a megfelelő pillanatban mandulát szórni bele. De az ízkombó ötlete... Na? ;)

Tehát a feladat: végy egy nyeles serpenyőt vagy kislábast, és szórj bele 2 tasak csokoládés főzőpudingport.

Aztán kanalazz bele annyi kanál nyírfacukrot (lehet kristály is, de én azt már nem szoktam használni), ahány deci tejjel főzöd majd a pudingot, jelen esetben 10 evőkanállal.

Most önts bele a tejből egy keveset, és keverd csomómentesre a puding alapot.

Ha kész vagy, öntsd hozzá az összes tejet, és tedd fel a tűzre forrni.

Egy pillanatra se hagyd magár, kevergesd folyamatosan, egyenletesen, mert odakap, és forrald addig, amíg fel nem bugyog.

Akkor a megmosott mandulát szórd bele a pudingba, és így forrald tovább az egészet még 1-2 percig, aztán vedd le a tűzről.

Most végy 4 bögrét (2,5 dl-es sztenderd), és hidegvízzel átöblítésük után porciózd ki beléjük a mandulás csokoládépudingot.

Melegen, kiskanállal tálalad.

Azért készül 4 bögre 2 főre, mert 1 bögre fejenként - tapasztalat -, sohasem elég... ;)