Csirkemell citrommártással és spárgával

Ha valami pikáns mediterránra vágyunk, jól jön a csirkemell citrommártással és spárgával receptje. Ha van otthon friss mentalevél, megszórom a szószt vele.

A(z) csirkemell citrommártással és spárgával elkészítése

A csirkemelleket kevés vajon megpirítom mindkét oldalán, aztán ujjnyi vizet öntök alájuk, és úgy párolom őket puhára, félig fedő alatt, közben pótolva az elfőtt vizet.

Közben egy másik serpenyőben vajon megpirítom a kandírozott citromhéj kockákat, aztán hozzákeverem a citromdzsemet is.

Végül lehűtöm a mártást tejszínnel és a citromlikőrrel. Ekkor szórom bele a mazsolát is. Összekeverem, és 2 perc után félrehúzom.

Harmadik serpenyő is kell, abban párolom készre a spárgát. De előbb meghámozom, mert a nem zöld spárgát érdemes, hogy ne kelljen majd rágcsálni a külső, fás részeket.

Előbb egy kevés vajon éppenhogycsak megpirítom a spárgát, aztán vízzel felöntöm, és s csirkéhez hasonlóan - csak épp töredéke ideig - párolom. Akkor hagyom abba, amikor még nem egész puha, különben pépes lesz, és úgy nem olyan finom.

Ha minden kész, csirkét, spárgát lapos tányérra, melléjük vagy mindkettőt érintve a citromszósz, és jóétvágyat! Ha van otthon friss mentalevelem, azt még apróra vágom, és megszórom vele a szószt.