Csípős csicseriborsó pástétom

Kenyérre kenve olyan, mint egy vega májkrém. Pikánsabb, ha csípős a csípős csicseriborsó pástétom, de aki nem szereti az erőset, az anélkül is elkésztítheti.

A(z) csípős csicseriborsó pástétom elkészítése

Áztasd be a csicseriborsót egy nagy tál vízben azt megelőző éjszaka, hogy a pástétomot el akarod készíteni.

Másnap van :) Kockázd fel a hagymát és a pirospaprikát, és dobd egy serpenyőnyi olajra, ha üveges a hagyma, önts vizet alá, aztán süsd vissza az egészet zsírjára.

A csicseriborsót szűrd le, öntsd egy lábasnyi vízbe, sózd, borsozd, fokhagymázd, öntsd rá a paprikás vöröshagymát is, és főzd puhára.

Ha már egészen puha, óvatosan főzd el a levét, nehogy odakapjon, aztán sűrű krumplinyomóval passzirozd össze az egészet. Kész.