Citromos túrógombóc

A citromos túrógombóc attól citromos, hogy aszalt citromhéj kockákkal keverem a túrót, úgy főzöm meg a túrógombócokat :)

A(z) citromos túrógombóc elkészítése

Előbb a tojásokat szétválasztom fehérjére és sárgájára, aztán a fehérjét 1 kanál kristálycukorral kemény habbá verem.

Aztán a tojások sárgáját összekeverem a túróval és a búzadarával, amitől majd összeáll gombóccá a túró. Ebbe szórom az összes többi kristálycukrot, vaníliás cukrot, ebbe reszelem bele egy citrom héját is.

A felvert fehérjét óvatosan beleforgatom, az ízesített túróba. Beleszórom az aszalt citromhéj kockákat is.

Várok egy jó 20 percet, mielőtt főzni kezdem, hogy jól összeálljon a túrókrémem.

Egy lábasban vizet forralok, a vízbe csipetnyi sót teszek.

A túrókrémből gombócokat formálok, és szűrőkanállal a lobogó vízbe engedem őket.

Ha feljönnek a víz felszínére, azt jelenti, elkészültek, ezért a szűrőkanállal most kiszedem őket, és egyesével beleforgatom mindet csokidarába.

És már kész is vannak a gőzölgő citromos túrógombócok.

Citromlekvárral tálalom, mert jól harmonizál egymással az ízük, meg az állaguk.