Bögrés török csokis-vaníliás puding

A bögrés török csokis-vaníliás puding nem más, mint sült puding, amit azért előtte megfőtt. Az eredmény egy karamelizált felszínű, de belül lágy finomság.

A(z) bögrés török csokis-vaníliás puding elkészítése

Ehhez a recepthez két serpenyő kell, párhuzamosan. Az egyikben 1 bögre tejben csomómentesre keverem a vanília főzőpudingot, a másikban ugyanígy teszek a csokoládé főzőpudinggal.

Ekkor hozzáadok mindkét serpenyőhöz 3-3 bögre tejet és 1/2-1/2 bögre tejszínt és 1/2-1/2 bögre kristálycukrot. Folyamatos kevergetés melett összeforralom.

A maradék 2 bögre tejben elkeverem a búzadarát és 1-1 bögrényit apránként hozzáöntök belőle a felforrt pudingokhoz, továbbra is folyamatos kevergetés mellett.

A hőfokot alacsonyra veszem, és a vaníliarudakat felvágva kikaparom a belsejüket egy kés fokával, és belekeverem a még mindig fővő vaníliapudingba. A csokipudingba csokireszeléket szórok. Picit mindkettőt meg is sózom, hogy jól kijöjjenek az édes ízek.

10 perc múlva leveszem a tűzről, és alufóliatálkákba (vagy lehet más tűzálló edényekbe is) porciózom a pudingokat úgy, hogy egyszerre csurgatom a tálkába a vaníliapudingot és a csokipudingot, hogy végül felesben legyenek a tálban, jól látható határral. Ebből lesz egy-egy kétszínű adag, ha megsül.

Merthogy ezeket a porciókat egyeseével megporcukrozom, egy-egy kanállal szórva a tetejére, hogy majd szépen megkaramelizálódjon a sütőben, és beteszem 180 fokra, amíg meg nem barnul foltokban a teteje. A vaníliának is, meg a csokinak is, az alapszínükhöz képest persze. Az egésznek nem kell barnának lennie, az úgy nem finom! :)