Vegyes gyümölcskrémleves gyümölcskockákkal és mandulaforgáccsal
A tejszínes-pudingos vegyes gyümölcskrémleves szerintem akkor igazi élvezet, ha gyümölcsdarabokkal van tele. A teljes élvezetért mandulaforgáccsal is megszórom.
A(z) vegyes gyümölcskrémleves gyümölcskockákkal és mandulaforgáccsal elkészítése
Egy lábasba öntöm a teljes tejet és nyírfacukrot (xilitet), és felforralom.
Ha lobog, leveszem a tűzről, beleszórom a fél zacskó vaníliás főzőpudingot, és csomómentesre keverem.
Visszateszem nagy lángra, és újból bugyogásig forralom.
Akkor megint leveszem a tűzról, megszórom fahéjjal, gyömbérrel.
Az almát, körtét hámozom, magházukat kivágva kockázom, a ribizliszemeket pedig leszüretelem a száraikról, és a még mindig forró tejbe dobom, kivéve azt az egy-egy almát és körét, meg egy tucatnyi ribizliszemet, amit majd tálaláskor adok a vegyes gyümölcskrémleveshez.
Így főzöm a levest közepes lángon 15-20 percig.
Akkor leveszem a tűzről, és botmixerrel simára keverem a levest, így lesz belőle vegyes gyümölcsszínű, selymes krém.
Most adom hozzá a tejszínt úgy, hogy előbb kis tálba öntöm, abba merek a forró levesből, és az így meglangyosított tejszínt öntöm a meleg levesbe, hogy ne kapja össze.
A vegyes gyümölcskrémleves mostmár kész, csak hülnie kell picit. Tálaláskor hámozva, kockázva, szárról szüretelve beleszórom a félretett gyümölcsöket mixelve a tányérokba, rámerem a levest, aztán meghintem mandulaforgáccsal. Ha olyanom van, a mandulaszeleteket előbb megpirítom egy serpenyőben, de van, hogy natúr hagyom.