Vajas-lekváros vekni, ahogy drágajó nagyanyámnál
Nagyanyám, az a drágajó, gyakran megkent, meg bizony egy szép nagy karéj kenyeret, aztán megpúpozta mga befőzött sárgabaracklekvárral. Ragyogott mint a Nap.
A(z) vajas-lekváros vekni, ahogy drágajó nagyanyámnál elkészítése
Végy egy nagy levegőt, és végy egy szép nagy szelet fehér kenyeret.
A hűtőből vedd magadhoz a fémkülsejű papírba csomagolt kockavajat.
Végy magadhoz egy kenőkést is, s illesd a vajat a bordázott felével.
Kend be vele alaposan a szelet kenyér felületét, s oszlasd el, míg mindenütt vajas lesz.
Akkor vedd magad elé a sárgabaracklekvár ideális esetben tele üvegét, csavrad le a fémtetőt, mélyezd kanalad a Nap-színű lágyságba, s csurgass egy púpozott kanálnyit kenyered vajas felére.
Ezt ismételd, amíg már több lekvár nem fér.
Harapj!