Sült zöldborsópüré bébiknek

A zöldborsópüré alufóliába bugyolált, tepsiben sült répákból mixelve natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű.

A(z) sült zöldborsópüré bébiknek elkészítése

Ha itt a hozzátáplálás ideje, mert bébike igényli már az anyatej mellett, akkor jöhetnek a finom zöldség és gyümölcspépek.

A zöldborsópüré tapasztalatom szerint akkor a legfinomabb, ha alufóliába bugyolálva, tepsiben sütöm meg hozzá a zöldborsó szemeket, nem pedig vízben, lábasban párolom meg őket.

Ezért 20 dkg zöldborsót - amit lehetőleg bio gazdától szerzek be - hüvelyéből kipergetek, alaposan megmosok, és alufóliabugyorba csomagolom őket. A bugyor alatt azt értem, hogy nem szorosan csomagolom, hanem szellősen, hogy maradjon hely a sülés közben képződő gőznek, rés is, hogy kipárologjon, de ugyanakkor a zöldborsó se száradjon ki.

Az alufólia-bugyorban megbúvő zöldborsószemeket befektetem egy tepsibe, és 220 fokon 20 percig sütöm. Még a sütés kezdetén egy pohár vizet öntök a tepsibe, hogy segítsem a párolódást.

Ha puhára sültek a zöldborsószemek, kibugyolálom őket az alufóliából, és bébiétel mixerben pürésítem, amíg teljesen sima püré nem lesz, zöldborsódarabka mentesen.

Fűszerezni nem kell, sőt! Az így elkészített zöldborsópüré natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű...

A hőmérsékletet mindig ellenőrizzük, mielőtt etetni kezdjük a bébit! Csak kellemesen langyos pürét kanalazzunk a kis szájába!