Sült zöldborsópüré barnarizs pürével bébiknek
A zöldborsópüré alufóliába bugyolált, tepsiben sült zöldborsóból mixelve natúran is nagyon finom, barnarizs pürével gazdagítva pedig még táplálóbb.
A(z) sült zöldborsópüré barnarizs pürével bébiknek elkészítése
Ha itt a hozzátáplálás ideje, mert bébike igényli már az anyatej mellett, akkor jöhetnek a finom zöldség és gyümölcspépek.
A zöldborsópüré tapasztalatom szerint akkor a legfinomabb, ha alufóliába bugyolálva, tepsiben sütöm meg hozzá a zöldborsószemeket, nem pedig vízben, lábasban párolom meg őket.
Van, hogy a zöldborsópürét barnarizs pürével is gazdagítom, hogy még táplálóbb legyen.
Előszőr a barnarizst teszem oda, hogy legyen ideje megfőni, amíg a zöldborsó elkészül.
Egy marék barnarizst lábasban felöntök egy pohár vízzel (nagyjából a saját térfogata 3x-osát veszi fel a barnarizs, jóval többet, mint a fehér rizs), és lefedeve, közepes lángon megfőzöm. Nem sózom, nem fűszerezem.
10 dkg zöldborsót - amit lehetőleg bio gazdától szerzek be - hüvelyéből kipergetek, alaposan megmosok, és alufóliabugyorba csomagolom őket. A bugyor alatt azt értem, hogy nem szorosan csomagolom, hanem szellősen, hogy maradjon hely a sülés közben képződő gőznek, rés is, hogy kipárologjon, de ugyanakkor a zöldborsó se száradjon ki.
Az alufólia-bugyorban megbúvő zöldségeket befektetem egy tepsibe, és 220 fokon 20 percig sütöm. Még a sütés kezdetén egy pohár vizet öntök a tepsibe, hogy segítsem a párolódást.
Ha puhára sültek a zöldborsószemek, kibugyolálom őket az alufóliából, és bébiétel mixerbe teszem őket.
Eddigre a barnarizs is megfőtt, azt is átkanalazom a bébiétel mixerbe, és összepürésítem őket egészen addig, amíg teljesen sima, darabkamentes püré nem lesz belőlük.
Fűszerezni nem kell, sőt! Az így elkészített zöldborsópüré barnarizs pürével natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű...
A hőmérsékletet mindig ellenőrizzük, mielőtt etetni kezdjük a bébit! Csak kellemesen langyos pürét kanalazzunk a kis szájába!