Sült répapüré bébiknek

A répapüré alufóliába bugyolált, tepsiben sült répákból mixelve natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű. Akár 4-6 hónapos kortól.

A(z) sült répapüré bébiknek elkészítése

Ha itt a hozzátáplálás ideje, mert bébike igényli már az anyatej mellett, akkor jöhetnek a finom zöldség és gyümölcspépek.

A répapüré tapasztalatom szerint akkor a legfinomabb, ha alufóliába bugyolálva, tepsiben sütöm meg hozzá a répákat, nem pedig vízben, lábasban párolom a répakarikákat.

Ezért három szál szép sárgarépát - amit lehetőleg bio gazdától szerzek be - alaposan megmosok, és egyesével alufóliabugyorba csomagolom őket. A bugyor alatt azt értem, hogy nem szorosan csomagolom, hanem szellősen, hogy maradjon hely a sülés közben képződő gőznek, rés is, hogy kipárologjon, de ugyanakkor a répa se száradjon ki.

Az alufólia-bugyorban fekvő répákat befektetem egy tepsibe, és 220 fokon 20 percig sütöm. Még a sütés kezdetén egy pohár vizet öntök a tepsibe, hogy segítsem a párolódást.

Ha puhára sültek a sárgarépák, kibugyolálom őket az alufóliából, könnyedén lehúzom a héjukat, és bébiétel mixerben pürésítem, amíg teljesen sima püré nem lesz, répadarabka mentesen.

Fűszerezni nem kell, sőt! Az így elkészített répapüré natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű... Akár 4-6 hónapos kortól, ahogy a bébike kívánja.

A hőmérsékletet mindig ellenőrizzük, mielőtt etetni kezdjük a bébit! Csak kellemesen langyos pürét kanalazzunk a kis szájába!