Sült répa-zöldborsópüré barnarizs pürével bébiknek

A répa-zöldborsópüré alufóliába bugyolált, tepsiben sült zöldségekből mixelve natúran is nagyon finom, barnarizs pürével gazdagítva pedig még táplálóbb.

A(z) sült répa-zöldborsópüré barnarizs pürével bébiknek elkészítése

Ha itt a hozzátáplálás ideje, mert bébike igényli már az anyatej mellett, akkor jöhetnek a finom zöldség és gyümölcspépek.

A répa-zöldborsópüré tapasztalatom szerint akkor a legfinomabb, ha alufóliába bugyolálva, tepsiben sütöm meg hozzá a zöldborsószemeket, nem pedig vízben, lábasban párolom meg őket.

Van, hogy a répa-zöldborsópürét barnarizs pürével is gazdagítom, hogy még táplálóbb legyen.

Előszőr a barnarizst teszem oda, hogy legyen ideje megfőni, amíg a zöldségek elkészülnek.

Egy marék barnarizst lábasban felöntök egy pohár vízzel (nagyjából a saját térfogata 3x-osát veszi fel a barnarizs, jóval többet, mint a fehér rizs), és lefedeve, közepes lángon megfőzöm. Nem sózom, nem fűszerezem.

Ezért 2 szál sárgarépát és 10 dkg zöldborsót - amit lehetőleg bio gazdától szerzek be - előkészítek a sütéshez. A sárgarépát csak alaposan megmosom, a zöldborsót mosás után hüvelyéből kipergetem, a borsószemeket is megmosom, és alufóliabugyorba csomagolom külön a répát és külön a borsót. A bugyor alatt azt értem, hogy nem szorosan csomagolom, hanem szellősen, hogy maradjon hely a sülés közben képződő gőznek, rés is, hogy kipárologjon, de ugyanakkor a zöldborsó se száradjon ki.

Az alufólia-bugyorban megbúvő zöldségeket befektetem egy tepsibe, és 220 fokon 20 percig sütöm. Még a sütés kezdetén egy pohár vizet öntök a tepsibe, hogy segítsem a párolódást.

Ha puhára sültek a répák és a zöldborsószemek, kibugyolálom őket az alufóliából, és bébiétel mixerbe teszem őket.

Eddigre a barnarizs is megfőtt, azt is átkanalazom a bébiétel mixerbe, és összepürésítem őket egészen addig, amíg teljesen sima, darabkamentes püré nem lesz belőlük.

Fűszerezni nem kell, sőt! Az így elkészített répa-zöldborsópüré barnarizs pürével natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű...

A hőmérsékletet mindig ellenőrizzük, mielőtt etetni kezdjük a bébit! Csak kellemesen langyos pürét kanalazzunk a kis szájába!