Sült répa-burgonyapüré bébiknek

A répa-burgonyapüré alufóliába bugyolált, tepsiben sült zöldségekből mixelve natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű.

A(z) sült répa-burgonyapüré bébiknek elkészítése

Ha itt a hozzátáplálás ideje, mert bébike igényli már az anyatej mellett, akkor jöhetnek a finom zöldség és gyümölcspépek.

A répa-burgonyapüré tapasztalatom szerint akkor a legfinomabb, ha alufóliába bugyolálva, tepsiben sütöm meg hozzá a zöldségeket, nem pedig vízben, lábasban párolom meg a zöldségkockákat.

Ezért két szál sárgarépát és egy szem sárgaburgonyát - amit lehetőleg bio gazdától szerzek be - alaposan megmosok, a krumplit meghámozom, és felkockázom, a répát egyben hagyom, és alufóliabugyorba csomagolom őket. A bugyor alatt azt értem, hogy nem szorosan csomagolom, hanem szellősen, hogy maradjon hely a sülés közben képződő gőznek, rés is, hogy kipárologjon, de ugyanakkor a zöldségek se száradjanak ki.

Az alufólia-bugyorban fekvő burgonyakockákat és répaszálakat befektetem egy tepsibe, és 220 fokon 20 percig sütöm. Még a sütés kezdetén egy pohár vizet öntök a tepsibe, hogy segítsem a párolódást.

Ha puhára sültek a zöldségek, kibugyolálom őket az alufóliából, a répákat meghámozom, és bébiétel mixerben együtt pürésítem a zöldségeket, egészen addig, amíg teljesen sima püré nem lesz belőlük, zöldségdarabka mentesen.

Fűszerezni nem kell, sőt! Az így elkészített répa-burgonyapüré natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű...

A hőmérsékletet mindig ellenőrizzük, mielőtt etetni kezdjük a bébit! Csak kellemesen langyos pürét kanalazzunk a kis szájába!