Sült kékszilvapüré bébiknek

A kékszilvapüré alufóliába bugyolált, tepsiben sült kékszilvákból mixelve natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű.

A(z) sült kékszilvapüré bébiknek elkészítése

Ha itt a hozzátáplálás ideje, mert bébike igényli már az anyatej mellett, akkor jöhetnek a finom zöldség és gyümölcspépek.

A kékszilvapüré tapasztalatom szerint akkor a legfinomabb, ha alufóliába bugyolálva, tepsiben sütöm meg hozzá a kékszilvákat, nem pedig vízben, lábasban párolom a kékszilvakockákat.

Ezért négy szem kékszilvát - amit lehetőleg bio gazdától szerzek be - alaposan megmosok, félbevágok, magtalanítok, aztán a fél kékszilvákat egyesével alufóliabugyorba csomagolom. A bugyor alatt azt értem, hogy nem szorosan csomagolom, hanem szellősen, hogy maradjon hely a sülés közben képződő gőznek, rés is, hogy kipárologjon, de ugyanakkor a kékszilva se száradjon ki.

Az alufólia-bugyorban fekvő kékszilvákat befektetem egy tepsibe, és 220 fokon 20 percig sütöm. Még a sütés kezdetén egy pohár vizet öntök a tepsibe, hogy segítsem a párolódást.

Ha puhára sültek a kékszilvák, kibugyolálom őket az alufóliából, könnyedén lehúzom a héjukat, és a gyümölcshúst a bébiétel mixerben pürésítem, amíg teljesen sima püré nem lesz, kékszilvadarabka mentesen.

Fűszerezni nem kell, sőt! Az így elkészített kékszilvapüré natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű...

A hőmérsékletet mindig ellenőrizzük, mielőtt etetni kezdjük a bébit! Csak kellemesen langyos pürét kanalazzunk a kis szájába!